Termékeink

HÍRLEVÉL - 2015. JÚLIUS

 

FÉMKERESŐS TALÁLKOZÓ - 2015

Fémkeresős találkozó 2015

ÚJDONSÁGOK   

új Fisher gépek
Mars tekercsek   

AKTUÁLIS AKCIÓK

Júliusi akció - Fisher F44 bevezető áron ajándékokkalAz akció a 2015. július 16. 00:00 órától 2015. augusztus 15. 24:00 óráig leadott megrendelésekre, illetve a készlet erejéig érvényes.

ÉRDEKESSÉGEK

Aranykeresés egy VLF fémdetektorral

A domboldalak a legjobb helyek a fémdetektorral való aranykereséshez, mert sem az iszap, sem a vízsodrás nem tudja annyira letisztítani ezeket a területeket, mint ahogy az folyóknál megtörténik. Valamint a domboldalakon található arany, nem messze a forrásától, általában nagyobb, és ennél fogva könnyebben megtalálható, mint a vízmosta arany, amely az áradások során a kavicshordalékos folyómederben történő sodródáskor darabokra törik és elhasználódik.

Az arany értékes, hiszen egy ritkaságról van szó. Még egy jó aranytermelő vidéken is gyakran akár egy napot is eltölthetsz úgy, hogy nem találsz aranyat. Eközben más fémekből készült darabkákat ásol ki – madársörétet, töltényeket és pisztolygolyókat, amelyek korábbi céltárgy kereső gyakorlásból maradtak ott, rozsdás szögesdrót darabokat, fém szemeteslapátot és más bányászatban használt eszközt, rozsdás konzervdobozt, stb. „Ásványosodott kövek” – olyan kövek, amelyek vas-oxid koncentrációt tartalmaznak, amely, amikor elhaladsz felette, fémként jelzi – szintén kellemetlenségnek számítanak sok helyen, ahol arany is található.

Ha már órák óta nem találsz aranyat, és azon kezdesz el gondolkodni, hogy valami gond lehet a fémdetektoroddal, vagy esetleg rosszul használod, itt a legfontosabb kiinduló pont: ha kis fémhulladékokat ásol ki, akkor, ha aranyrögök felett keresgéltél volna a detektorral, azokat is kiástad volna.

Ha érdekel a folytatás, kattints ide.

   

Figyelem!

Kérjük, hogy mindig a hatályos jogszabályoknak és törvényeknek megfelelően járjon el, ha fémkeresőt használ, és az alábbiakat mindig tartsa szemelőtt:

  • Mindig legyen tisztában a keresőzésre vonatkozó törvényekkel!
  • Tartsa tiszteletben a magánterületre vonatkozó szabályokat, és kérje a tulajdonos engedélyét a keresőzéshez!
  • Mindig temesse vissza a kiásott gödröket, és a megtalált szemetet vigye haza!Semmilyen formában ne károsítsa a természeti és az épített környezetet!
  • Soha ne tegyen kárt történeti vagy régészeti leletekben, területekben!
  • Lehet, hogy valaki minden fémkeresőst az Ön tevékenysége alapján fog megítélni!

A mohácsi csatatér kutatása

OTP áruvásárlási kölcsön

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fémdetektort?

Detektorok összehasonlító táblázata

Hírlevél feliratkozás

NAIH-77478/2014.

Facebook

Fémkeresők működés közben