Termékeink

Teknetics hamisítók rendőrkézen

2013-10-18

A First Texas Products sikeresen leleplezett egy nermzetközi hamisító szervezetet.

EL PASO, Texas, 2013. okt. 10 (PRNewswire-iReach)

A First Texas Products bejelentette, hogy hatóságok sikeresen lecsaptak egy hamis fémkeresőket forgalmazó bandára az Egyesült Arab Emírségekben. Szeptember 24-én a First Texas Products beszivárgott egy illegális hamisító szervezet köreibe Dubaiban, aminek eredményeként 900.000 Dirham (53 millió forint) értékű Teknetics® aranykutató felszerelést foglaltak le, továbbá 2 gyanúsítottat őrizetbe vettek.

"A személyi felhasználásra szánt aranykutatási technológiában élen járó First Texas Products sikeresen zárta a hamisítók évek óta tartó lehallgatását és megfigyelését, azok hatósági kézre kerítését", nyilatkozta Tim Mallory, a First Texas értékesítési és marketingért felelős alelnöke. "Ez a Dubaiban elért eredmény jól példázza elhivatottságunk, hogy felszámoljunk minden illegális üzletet és értékesítő hálózatot". "Köszönettel tartozunk Dubai Bűnügyi Nyomozó Irodájának és az Al Ain-i rendőrségnek. Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a hamisítókat a törvény színe elé hurcolni."

A Dubaiban letartóztatott két személy közül az egyik szíriai, a másik szudáni állampolgár. Feltételezések szerint mindketten egy Al Ain-ban bejegyzett kereskedelmi cég alkalmazásában állnak, és hamis, kínai eredetű Teknetics® T2 fémkeresőkkel üzleteltek.

Tom Walsh, a First Texas vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a sikeres letartóztatás és a hamis Teknetics® termékek lefoglalása egy szüntelen folyamat része, aminek célja, hogy megfékezzék az amerikai gyártmányú detektorok nemzetközi hamisítását. "Egészen eddig sikertelenül üldöztük a kínai hamisítványokat gyártó szervezeteket, amelyek büntetlenül gyarapodnak, a Kínai és nemzetközi jogokat áthágva. Mostantól viszont figyelmünk a nemzetközi elosztó hálózatokra fog irányulni." Közölte Walsh. "Elismeréssel tartozunk az Egyesült Arab Emírségek kormányainak, akik óvják és betartatják a szellemi tulajdonra vonatkozó törvényeket, és kiállnak a világ minden részéről érkező aranykeresők jogaiért, mindezzel követendő példát mutatva a nemzetközi üzleti szereplőknek."

A Dubai-on is keresztül forgalmazott hamisított Teknetics® termékek beláthatatlan gazdasági következményeket okoznak a mit sem sejtő Afrikában aranyat kutató embereknek. "Minden körülmények közt kiállunk az ő érdekeikért, és a mieinkért", tette hozzá Walsh.

A Dubai-i aranypiac az elsődleges célállomása az afrikai aranyásók által felszínre hozott aranynak. Dubai – az aranypiacban betöltött vezetető szerepének köszönhetően – az aranykutatáshoz szükséges eszközök egy jelentős elosztóállomásává nőtte ki magát az afrikai piacon. A hamisítók beszivárognak a Dubai-i piacra, mechanikailag azonos, de a Teknetics®-hez mérten műszakilag alulmaradó hamis termékekkel fertőzve azt.

Eredeti angol nyelvű cikk:

http://www.prnewswire.com/news-releases/first-texas-products-llc-successfully-cracks-down-on-international-counterfeit-ring-227234611.html

Figyelem!

Kérjük, hogy mindig a hatályos jogszabályoknak és törvényeknek megfelelően járjon el, ha fémkeresőt használ, és az alábbiakat mindig tartsa szemelőtt:

  • Mindig legyen tisztában a keresőzésre vonatkozó törvényekkel!
  • Tartsa tiszteletben a magánterületre vonatkozó szabályokat, és kérje a tulajdonos engedélyét a keresőzéshez!
  • Mindig temesse vissza a kiásott gödröket, és a megtalált szemetet vigye haza!Semmilyen formában ne károsítsa a természeti és az épített környezetet!
  • Soha ne tegyen kárt történeti vagy régészeti leletekben, területekben!
  • Lehet, hogy valaki minden fémkeresőst az Ön tevékenysége alapján fog megítélni!

A mohácsi csatatér kutatása

OTP áruvásárlási kölcsön

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fémdetektort?

Detektorok összehasonlító táblázata

Hírlevél feliratkozás

NAIH-77478/2014.

Facebook

Fémkeresők működés közben